Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Fiskgryta är underbar helg och bjudbat. Det bästa är att man kan förbereda själva grytbasen och bara värma upp och stoppa i fisk och skaldjur när det är dags att äta. Många recept innehåller saffran och det är supergott. Men det här är en variant med mycket dillsmak. För ikväll passar det bra då vi ska äta kräftor. Grytan gjorde jag som komplement. Det finns inget exakt recept att utgå ifrån, jag hittade mest på men så här gjorde jag och det blev riktigt bra.

Du behöver:

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

2 tärningar fiskbuljong

2 dl créme fraiche

3 dl vatten

1 burk krossade tomater

dillfrön, salt, vitpeppar

färsk dill

blåmusslor

fisk i tärningar, jag tog lax

1 burk kräftstjärtar

aioli

Fräs vitlök och lök. Häll på vitt vin, krossade tomater, grädde, créme fraiche, dillfrö, vatten, fiskbuljong, vitpeppar och koka upp. Koka till vätskan reducerats litegrann. Häll i fisk och musslor några minuter innan servering och kräftstjärtar precis på slutet. Strö dill över. Servera med aioli.

Kvällens fisk- och skaldjursgryta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *