Mangosallad, chipotlemajo och flankstek

Den här goda salsan måste ni bara testa. Urgod till grillat och passar lika bra till kött, kyckling eller fisk. 

1 mango, tärnad

1-2 avokado tärnad

1 burk svarta bönor

1 lime

0,5 hackad chili

1 hackad vitlök

0,5 dl japansk soja

0,5 msk honung

mynta

Igår åt vi flankstek med salsa, sallad med halloumi och chipotlemajo. Flanksteken marinerade jag först i olivolja, balsamvinäger, soja, vitlök, salt och peppar. Sedan stekte jag snabbt på båda sidor i stekpannan. Därefter in i ugnen på 120 grader cirka en halvtimme och slutligen fick den vila litegrann innan jag skar i tunna skivor. Hellmans majonäs (bästa majon) med lite chipotle barbaquesås blev en god sås. Sötpotatis i någon form hade varit supergott till detta men det funkar som det är också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *