En försmak av våren

Igår var det en helt ljuvlig vårvinter dag och solstrålarna lyste upp naturen på ett magiskt sätt. Inser hur innerligt trött jag är på vintern nu och framförallt på det där disiga, moddiga och gråa som ger känslan av att vara insvept i en blöt grå filt, usch!

Vi lade fårskinnsfällar på trappan och drack krispigt vitt vin och sög ut det allra sista av den vackra dagen.

Vitt vin på trappan

Och så lyxade vi med ostron och råraka som är två av de sakerna som ligger på min 10-topp lista av favoritmat.

Här kommer ett enkelt recept på råraka:
800 g potatis
1 tsk salt
50 g smör

Gör så här
Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Blanda i salt.

Klicka ut smeten tunt i pannan, platta till och stek i smör på måttlig värme. Stek rårakornas båda sidor. De ska bli genomstekta, frasiga och läckert bruna.

Servera med rårörda lingon. Vill du inte ha en helt vegetarisk rätt lägger du till stekt rimmat fläsk eller bacon. Om du vill lyxa toppar du istället med löjrom, vispad smetana och hackad rödlök.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *