Skrei med vitvinsås och räkor

Efter den där härliga matupplevelsen i Göteborg då jag provade Skrei för första gången fick jag mersmak och bestämde mig för att göra ett försök hemma när jag såg ett bra erbjudande i fiskaffären. Och det blev så vansinnigt gott kan jag lova. Inte särskilt svårt var det heller.

Här kommer recept:

Börja med att rimma fisken. Blanda 1 liter vatten med 1 dl salt. Lägg i fisken och låt den ligga där i 30 min. Skölj av fisken varsamt. Lägg sedan ugnen i en ungsäker form och ugnsbaka till 54 innertemperatur på 200 grader. Ta ut och vila, det kommer stiga till 56-57 grader.

Skala ett halvt kilo räkor.

Gör en vitvinsås: fräs 1 hackad scharlottenlök i smör. Pudra med lite mjöl. Häll på 2 dl vitt matlagningsvin och 3,5 dl fiskbuljong. Koka i cirka 10 min. Mixa och häll sedan på 2 dl grädde. Koka upp och smaksätt med en skvätt citron.

Smörstek skivad broccoli.

Lägg upp allt på en tallrik och njuuut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *